Kilpailut

Merkittävänä ja mielenkiintoisena osana painiharrastusta ovat kilpailut, ollen samalla yksi tärkeä osa pitkäjänteistä harjoittelua. Moni pieni painijanalku ja varsinkin vanhemmat jännittävät kisoihin lähtemistä kovastikkin. On kuitenkin muistettava, että muut mukana olijat ovat samassa veneessä, miettien täysin samoja asioita. Vaasassa ja Laihialla on viimeisen kahden vuoden aikana järjestetty ns. Mitalipainit, joka on hyvin epävirallinen illan kestävä painikilpailu, jossa kaikki osanottajat palkitaan. Näihin tapahtumiin osallistuminen on kevein ja vaivattomin tapa tutustua vastaantuleviin käytäntöihin ja toimiin ennen varsinaisia painikisjoja. 

Lähialueella järjestetään vuoden aikana useita kilpailuja ja leirejä, joissa oman ikäluokan lapset vanhempineen saavat uusia tuttavia, joita tavataan säänöllisesti näissä yhteisissä tapahtumissa. Vaikka kyseessä on yksilölaji, niin kilpailuissa ryhmähenki kasvaa oleellisesti ja aina liikenteessä ollaan joukkueena. Sarjat laaditaan mahdollisimman tasaisiksi, jolloin huomioidaan ikä, paino ja kokemus.

Alussa kilpailuja käydään aloittelijasarjassa, jolla poistetaan mahdollisuus liian epätasaisten parien kohtaamiseen. Sopivan vauhdin löydyttyä siirrytään ikäkausisarjoihin, jolloin ahkeran harjoittelun tulokset alkavat pikkuhiljaa näkyä monipuolisempana painina. Ikäkausisarjoissa menestyminen mahdollistaa pääsyn mm. koululiikuntaliiton järjestämiin kisoihin, jossa käytännössä kohtaavat valtakunnan parhaat ikäkausittain.

 Lisenssi

Lisenssin hankkiminen on välttämätöntä, viimeisteään ennen ensimmäisiä kilpailuja. Vaihtoehtoja on useita, riippuen harrastamisen tasosta ja painijan iästä. Lisäksi lisenssin maksun yhteydessä voi tilata Molski-lehden, joka sisältää mukavaa ja ajankohtaista asiaa lajin tiimoilta. Lisenssejä on eri hintaisia, joka selviää klikkaamalla ja tutustumalla suomen painiliiton lisenssijärjestelmään.

Lisenssijarjestelma_2014.pdf

painiliiton tapahtumakalenteri

http://www.painiliitto.net/fi/tapahtumakalenteri

 

 

Sponsorit:     Absent_banneri.png